A BESENYSZÖGÉRT ALAPÍTVÁNY - MINT PROJEKT GAZDA BEMUTATÁSA

 

A Besenyszögért Alapítvány jogi személyiséggel rendelkező nonprofit szervezet, 1995-ben alakult. Fő célja a település tárgyi, szellemi, társadalmi és kulturális örökségének ápolása. Számos rendezvényt bonyolítanak le a hagyományőrzés, az alföldi népi kultúra, a lakosság fenntartható és egészséges életre történő nevelése, és a közösségépítés területén.

A sikeres projekt megvalósítás infrastrukturális és egyéb feltételei

A Besenyszögért Alapítvány 10 fő önkéntessel és megbízás alapján pedagógusokkal, szakemberekkel működik. Könyvelésüket 1 fő könyvelő megbízási szerződés alapján végzi. Az alapítvány működését a kuratóriumi bizottság felügyeli. Székhelyünk Besenyszögön a Dózsa György út 4. szám alatt található.

 

Donor partnerünk bemutatása

Donor partnerünk az Izlandi Magyar Kulturális Társaság, együttműködés szakmai és pénzügyi. Jelentős hozzáadott értéket képvisel, hogy a magyar kultúrát elvihetjük a Magyarországról elszármazott honfitársainkhoz Izlandra, valamint hogy a skandináv kultúrát bemutathatjuk Magyarországon. A kulturális sokszínűség jellemzi a projektet (magyar, skandináv, roma), ezt donor partnerünk szakmai segítségével érjük el.

- Izlandi utazás szervezése

- Izlandi programokhoz fogadó rendezvények keresése, fellépés szervezés, helyszín, terem foglalása

- Nyilvánosság biztosítása Izlandon, média megjelenések generálása, izlandi Facebook oldalakon híradás

- Aktív részvétel az izlandi és magyarországi programokon

- Izlandon élő magyarok és magyar kultúra iránt érdeklődő személyek, civilek, kulturális intézmények bevonása a projektbe

- Kul-TÚRA kiadvány fordítása izlandi nyelvre, tolmácsolás

-  Szakmai segítség nyújtása a skandináv folklóron alapuló zenés – táncos darab létrehozásához.